Hällbyvallsodlarna

Odlingslotter i Luthagen

Bekämpa mördarsniglarna

| Inga kommentarer

Förra säsongen blev det tydligt att våra odlingslotter inte längre är skonade från de glupska mördarsniglarna. Styrelsen vill därför uppmana alla odlare att så gott det går bidra till bekämpningen av dessa på området. Se även till att förstöra de ägg du hittar nu under våren så kanske vi kan minimera angreppen under säsongen.

Det finns lite olika metoder för att bekämpa dem, bl.a. annat att lägga dem i hett vatten, gillra fällor med öl i eller klippa sönder dem. Se till att du tar bort kvarlevorna från området då de inte skonar sina fallna kamrater utan gärna mumsar i sig även av dem om de ligger kvar.

 

Brun mördarsnigel

Svart mördarsnigel

Ägg från mördarsnigel

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.