Hällbyvallsodlarna

Odlingslotter i Luthagen

20 april, 2022
av admin
Inga kommentarer

Inga fler köplatser

Vi har tyvärr stängt möjligheten för nya personer att köa för en lott, vilket gäller tillsvidare. Anledningen är att vi har en väldigt lång kö, med lång väntetid för de som redan köar (ca 3 år). Håll ögonen öppna på denna sida för att få reda på uppdateringar.

12 augusti, 2020
av admin
Inga kommentarer

Kallelse till årsmöte 2020: ny tid!

Hej alla odlare

I dessa Coronatider ska vi ha ett försenat årsmöte lördag 5 sep kl 14:00 vid vindskyddet på Hällbyvallen.

Hoppas många kan komma. Har ni egen stol att ta med är det bra. Vi får hålla avståndet på 2 m till varandra.Handlingarna har skickas ut tidigare. Om någon vill ha dem igen, maila info@hällbyvallsodlarna.se

Förutom den vanliga dagordningen finns en informationspunkt efter mötet där vi kommer att ta upp ett flertal punkter av intresse för samtliga odlare.

Om någon funderar på att skriva en motion, går det bra. Vi vill ha den senast 25 aug, så att vi hinner ta ställning. Skicka den till  info@hällbyvallsodlarna.se Fundera också på om du vill vara med i styrelsen. Flera har avgått och ytterligare ledamöter kommer att avgåvid nästa årsmöte. Anmäl intresse till info@hällbyvallsodlarna.se

Väl mött och hoppas att vädergudarna är med oss!

Styrelsen för Hällbyvallsodlarna

5 april, 2020
av admin
Inga kommentarer

Viktig info till alla medlemmar

Vi hoppas att ni håller er friska och får möjlighet att vara ute på odlingslotterna och börja fixa i ordning nu när vårsolen börjar komma. 
Pga. coronapandemin så har årsmötet skjutits upp tills vidare. Styrelsen vill dock skicka ut viktig information till er medlemmar inför kommande säsong. 

Här finner ni årsinfobladet med uppdaterade förhållningsregler. Uppsala kommun har också beslutat om nya regler för odlingsområdena så vi vill påminna alla om att läsa dessa. Föreningen kommer komplettera dessa med sin egna ordningsregler så snart årsmötet kan hållas men redan nu gäller alltså kommunens regler. Ni kan läsa dessa här.
En viktig del i dessa är att inga byggnader är tillåtna på odlingsområdet och därför måste samtliga växthus tas bort. De ska vara bortplockade senast 1 oktober. 


Styrelsen här även beslutat att ingen gemensam arbetsdag kommer ske under våren och ingen container kommer heller att beställas. Dock kommer harvning av gångarna ske under våren och då uppmanar vi alla att hjälpas åt att plocka upp ogräset i de gemensamma gångarna. Mer info kommer. 


Då vi inte kunnat hålla årsmöte har vi inte heller valt en ny styrelse. Två styrelseledamöter har därför valt att avsäga sig sina uppdrag och nya ledamöter kommer adjungeras in tills dess att årsmötet kan hållas. När dessa valts kommer ett uppdaterat infoblad med allas kontaktuppgifter att skickas ut. 

Har ni frågor kan ni kontakta oss i styrelsen genom att mejla hallbyvallsodlarnastyrelsen@gmail.com


Glad vår rådande omständigheter till trots!
/Styrelsen